dimecres, 27 de maig del 2015

Velocity. Piggy in the middle + counterattack (3 vs 0 + 2)



En l'entrega d'avui parlarem d'un exercici per treballar la superioritat així com el temps de reacció, ideal per microcicles competitius i d'alta importància. En l'exercici es treballa el temps de reacció en una acció, més o menys real com és el rondo, així com després quan se sent el xiulet i s'ha de realitzar el contraatac.

S'ha de forçar a que els jugador facin la sortida  i el replegament a màxima velocitat i una bona arma per tal d'aconseguir això és que la primera passada ha de ser llarga i que els defensors no la poden tallar. Per evitar que el passador es quedi endarrere, també podríem afegir que aquest ha de creuar el mig camp abans de finalitzar.

En cada sèrie els jugadors han de canviar de posició pel que si realitzem 5 sèries tots passaran per la posició de replegament des del córner, almenys una vegada.

El volum de sèries dependrà del moment de la temporada, sent aquest inferior a final de temporada. La recuperació entre sèries hauria de ser elevada propera als 90 ",a no ser que es vulgui treballar la resistència a la velocitat on la densitat disminuiria.



https://www.youtube.com/watch?v=2qi7DKcfyXU
 
Today we will speak about an exercise to improve the powerplays, the reaction time, perfect to use during a competitive period and a very important week.  We work on the reaction time in one real action like the piggy in the middle and then with the whistle.


We need a 100% intensity in both sprint to improve the velocity. To get that, we use conditions like that the first pass must be long and the defenders can't cut this pass. To avoid that one of the payers is not doing sprint we can add another condition, which could be that all the players must be in the other site of the court before the action has finished.


In each round the players will swap the position where they start, that means that at least one time they will start doing the recovery if we do 5 rounds.


The amount of rounds depends of the moment of the season and the rest time should be long, about 90" except if we wont to improve the resistance to the velocity


En el post de hoy hablaremos de un ejercicio para trabajar la superioridad, y el tiempo de reacción, ideal para microciclos competitivos y de alta importancia. En el ejercicio se trabaja el tiempo de reacción en una acción, más o menos real como es el rondo, y a su vez después cuando se oye el silbato y se debe realizar el contraataque


Se debe forzar a que los jugador hagan la salida y el repliegue a máxima velocidad. Una buena arma para conseguir esto es que el primer  pase debe ser largo y que los defensas no la puedan cortar. Para evitar que el pasador se quede atrás, también podríamos añadir que éste debe cruzar el medio campo antes de finalizar.

En cada serie los jugadores deben cambiar de posición por lo que si realizamos 5 series todos pasaran por la posición de repliegue desde el córner al menos una vez.



El volumen de series dependerá del momento de la temporada siendo éste inferior a final de temporada. La recuperación entre series debería ser elevada cercana a los 90" a no ser que se quiera trabajar la resistencia a la velocidad donde la densidad disminuiría.




** Descripción:


Rondo 3 c 1, donde cuando suena el silbato el defensor debe tocar la mano del entrenador y replegar, los otros 3 atacarán. Un jugador que inicialmente no participa, replegará directo al sonar el silbato
Defensores no pueden cortar el primer pase de lanzamiento que están obligados a hacer los atacantes. No está permitido conducir directamente.