dimecres, 27 d’agost del 2014

Força Explosiva 1



M'agradaria començar la meva exposició d'exercicis amb un dels exercicis que més m'agraden i que vaig aprendre del Ferran en la meva etapa a l'Hospitalet. Considero que és un exercici diferent, enriquidor i divertit pels jugadors on es treballa molt la tècnica i la tàctica individual, i que és ideal en període competitiu en especial en microcicles de competició, ja que aconsegueix implica el grup en guanyar l'exercici aspecte per mi bàsic per treure profit dels diferents entrenaments.
Es tracta d'un exercici integrat per tal de treballar la força explosiva, amb oposició i una acció pròpia del joc.
Segons el període de la temporada on s'estigui i les demandes físiques requerides es pot posar les tanques més o menys altes o posar-ne més i fer el camp més curt, així com jugar amb el nº de sèries o de descans entre sèries.
Agrair als diferents jugadors de AE Les Corts UBAE per col·laborar i permetre que els gravés.
Abans de presentar l'exercici explicaré cadascun dels ítems que apareixeran en les diferents taules de cada exercici o la també coneguda com a llegenda.
Inici: És l'espai reservat per posar l'hora exacte d'inici de l'exercici.
Final: És l'espai reservat per posar l'hora exacte de finalització de l'exercici.
Material: Es tracta del material necessari per realitzar l'exercici, sempre sense comptar les porteries i la superfície de joc
Espai: Es tracta de les dimensions necessàries per realitzar l'exercici.
CFP: Capacitat Física Predominant, o capacitat física bàsica que més es treballa en l'exercici en qüestió.
ATP: Aspecte Tècnic Predominant, o aspecte tècnic del joc que més apareix en l'exercici
ATàcP: Aspecte Tàctic Predominant, o situació tàctica que més incidència té en l'exercici.
Nivell: Aquest concepte fa referència a la tipologia de l'exercici entenent sí en l'especificitat de l'exercici se'l considera genèric, dirigit, específic. Entenent a 0 com a menys específic i a 5 com a joc real o més específic. En aquest cas 4 tindria la tipologia de competitiu, però amb un número. El segon nombre fa referència al grau de col·laboració oposició que hi trobem, en aquest cas un 1, ja que és força bàsic, un 1 c 1. No li feu molt de cas ja que és un aspecte que usava jo per orientar-me amb les tasques.
Descripció: Explicació de la tasca
UC: Unitats de Càrrega. Manera de mesurar la càrrega de l'exercici, on intervé l'especificitat de la tasca, les pulsacions per minut mitjanes i la duració de la tasca. (En moltes tasques no ho trobarem, degut a la complexitat d'aconseguir les dades)
Temps de Treball: Temps aproximat de duració total de la tasca, dependrà de les sèries i dels jugadors que estiguin participant en la tasca
Observacions: Aspectes a considerar, possibles variacions, ...
Sèries: El número de vegades que un jugador realitzarà la tasca
Suport Gràfic: Imatge que explica gràficament la disposició de la tasca
Repeticions: Nombre o duració a l'hora de fer l'exercici.
T. Pausa: Temps de descans entre repeticions o sèries, depenent de la tipologia de la tasca.
T. Recuperació: Temps de recuperació per fer una altra tasca després o temps de recuperació entre sèries si parlem d'un circuït.


En el següent vídeo es pot veure la tasca realitzada per un equip així com les seves explicacions.

També el podeu trobar al youtube https://www.youtube.com/watch?v=GQAlJ18CRTg





I'd like to start my explanation with one of the exercises I like most. I learnt  it from Ferran when I was playing in Hospitalet. I think that is a different exercise, useful and funny for the players, where you work technically and tactically individually, and it's perfect in a competitive period.  It's an exercise that makes players compete between them, basic in a team an to compete during the matches.
It's an integrated exercise, that improves the explosive strength, playing with defenders and using an action of the game.
Depending on the period of the season and the physical requirements you can put more hurdles, or in different heights or work in a smaller space, and change the number of rounds or the resting time.
Thank the different players of AE Les Corts UBAE to collaborate and allow to record them.
Before presenting the exercise I'm going to explain the different items that we will find in the exercises.
Start: Space to put the exercise starting time
Final: Space to put the exercise end time.
Material: Material used to do the exercise.
Space: where the exercise is done.
PMW: Physical Main Work. Which physical capacity is more important in the exercise.
TMW: Technical Main Work. Which part of the futsal technical is used.
TacMW: Tactical Main Work. Which action of the game is most used in the exercise.
Level: This concept means the kind of exercise is, if it's more or less specific, 5 real game, 0 very general. The second number, means the degree of opposition that the exercise has. In this one, there's just one 1 vs 1, so is the basic situation in the game and I give him a 1. Ignore that because was just a system I used to classify the exercises.
Description: Explanation of the exercise
UC: Charge Units. A way to measure the charge of the exercise, using the specificity, the heartbeats per minute, and the exercise duration. (In a lot of exercise this item doesn't appear because it's difficult to get it.
Work Time: Approximated time of the duration of the exercise, always depending on the number of series and the number of players playing.
Remarks: Variations and important aspects.
Rounds: How many times is the exercise repeated x each player or team.
Graphic Support: The exercise shown in a picture, to make it easy to understand.
Reps: Number or duration of each round.
Rest Time: Time to rest between reps or rounds, depending on the exercise.
Recovery Time: Time to rest between exercises or between rounds is there's a circuit.


You can find the video as well in youtube.com https://www.youtube.com/watch?v=GQAlJ18CRTg

Me gustaría empezar mi exposición de ejercicios con uno de los ejercicios que más me gustan y que aprendí de Ferran en mi etapa en Hospitalet. Considero que es un ejercicio diferente enriquecedor y divertido para los jugadores, donde se trabaja mucho la técnica y la táctica individual y es ideal en el periodo competitivo en especial en el microciclo de competición, ya que consigue implicar al grupo en ganar la tarea, aspecto básico para mi, para tratar de sacar provecho de los diferentes entrenamientos.
Se trata de un ejercicio integrado para trabajar la fuerza explosiva con composición y una acción propia del juego.
Según el periodo de la temporada donde se esté y las demandas físicas que requiera, se pueden poner más vallas, más o menos altas , hacer el campo más corto, así como jugar con el número de series o el descanso entre ellas.
Agradecer a los diferentes jugadores de AE Les Corts UBAE por colaborar y permitir que les gravara.
Antes de presentar el ejercicio explicaré cada uno de los ítems que aparecerán en las diferentes tablas de cada ejercicio o también conocida como leyenda.
Inici: Es el espacio reservado para poner la hora exacta de inicio de la tarea.
Final: Es el espacio reservado para poner la hora exacta de finalización de la tarea.
Material: Se trata del material necesario para realizar el ejercicio, siempre in tener en cuenta las porterías y la superficie de juego.
Espai: Dimensiones necesarias para realizar el ejercicio.
CFP: Capacidad Física Predominante, o capacidad Física básica que más se trabaja en la tarea.
ATP: Aspecto Técnico Predominante, o aspecto técnico del juego que más aparece en la tarea.
ATàcP: Aspecto Táctico Predominante, o situación táctica que más incidencia tiene en la tarea.
Nivel: Este concepto hace referencia a la tipología del ejercicio entendiendo si en la especificidad del ejercicio se le considera genérico, dirigido, específico,... Entendiendo a 0 como a menos específico y a 5 como a juego real o más específico. En este caso, 4 tendría la tipología de competitivo, pero definido por un número. El segundo nombre hace referencia al grado de colaboración oposición que encontramos, en este caso un 1, ya que es bastante básico, un 1 c 1. No le hagáis mucho caso ya que es un aspecto que usaba yo para orientar con las tareas.
Descripció: Explicación de la tarea
UC: Unidades de Carga. Manera de medir la carga del ejercicio, donde interviene la especificidad de la tarea, las pulsaciones por minuto y la duración de esta.(En muchas tareas este ítem no aparecerá debido a la complejidad para adquirirlo.
Temps de Treball: Tiempo aproximado de duración total de la tarea, dependerà de las series y los jugadores que estén participando en la tarea.
Observacions: Aspectos a considerar, posibles variaciones, ...
Sèries: El número de veces que un jugador realizará la tarea.
Soport Gràfic: Imagen que explica gráficamente la disposición de la tarea
Repeticions: Número o duración a la hora de hacer el ejercicio.
T. Pausa: Tiempo de descanso entre repeticiones o series, dependiendo de la tipología de la tarea.
T. Recuperació: Tiempo de recuperación para realizar otra tarea después o tiempo de recuperación entre series si hablamos de un circuito.



*** Descripción del ejercicio

Competición entre dos equipos se inicia con un 1 c 1, donde ataca uno de un equipo y defensa uno de otro equipo. una vez se finaliza la acción se genera un 1 c 1 hacia el otro lado, con previo salto de 2 vallas con pies juntos donde atacará el que ya atacaba  si marca o el que defendía si falla.

El que le toque atacar a la vuelta decide qué vallas quiere saltar y el defensor tiene que saltar por el otro lado. (se puede engañar las veces que se quiera)

A la siguiente serie se cambiarán los roles. Cada jugador debe realizar las series requeridas.

Gana el equipo que una vez finalizadas las series haya hecho más goles

 

dissabte, 23 d’agost del 2014

Presentació



Fa molt de temps que volia crear un bloc per parlar de futsal i compartir certs coneixements i materials que he anat desenvolupant al llarg de la meva etapa en aquest esport i crec que no hi havia un moment millor per fer-ho. Ara que sóc a Birmingham em permetrà mantenir el contacte amb molta gent d'aquest petit món ni que sigui mitjançant internet.
La meva intenció és compartir exercicis físics específics del futbol sala, fent la seva explicació, presentant-ne la fitxa d'entrenament així com un vídeo explicatiu. Crec que no hi ha gaires publicacions d'aquest estil a la xarxa en aquest aspecte i menys de forma gratuïta i és per això que he volgut compartir la feina que he estat fent durant els últims temps. A part aprofitaré per narrar la meva experiència a Birmingham entrenant el primer equip a la primera divisió anglesa de tant en quant, explicant-vos com n'és de diferent el futsal aquí, tant el seu joc, com la seva organització, com el compromís de la gent envers a aquest esport poc conegut pels anglesos.
Tot i així, crec que abans de començar amb la publicació de continguts m'hauria de presentar ja que hi haurà certa gent que em coneixerà, però d'altres que segur que no.
Em dic Ernest Cardona tinc 25 anys i sóc nascut a Barcelona. Actualment estic vivint a Birmingham (UK) i estic entrenant el 1r equip del Birmingham Futsal Club que juga a la Primera Divisió Anglesa. Els últims 9 anys he estat fent d'entrenador i preparador físic a les diferents categories inferiors de AE Les Corts UBAE una de les entitats de referència del futbol sala base a nivell espanyol, amb més de 500 nens i nenes practicant futsal a l'entitat. He tingut la oportunitat d'entrenar grans jugadors, d'aconseguir un campionat de Catalunya i poder disputar un campionat d'Espanya a més de conèixer grans persones i amics. Com a jugador he jugat la sort de jugar a Les Corts, al mateix club on he entrenat així com a clubs com Corbera FC, FC Barcelona i Hospitalet Bellsport, jugant diversos anys a categories nacionals.
Tinc el 2n nivell d'entrenador de Futsal (FCF), sóc llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a INEFC Barcelona i disposo d'un Màster en Educació Secundaria i d'un Màster en Direcció d'Empreses de l'Esport.
La meva idea inicial és realitzar aquest bloc en català que és la meva llengua materna i amb la que m'expresso sempre, i en la que podreu trobar els diferents exercicis i vídeos. A part, ja que estic a UK intentaré traduir a l'anglès les diferents publicacions del bloc, ja que així em servirà per practicar i permetrà que aquest bloc arribi a més gent. Per últim, també intentaré traduir-ho al castellà, llengua que domino a la perfecció i que permetrà que la informació que vull compartir arribi a més gent.
Disculpeu que pugui realitzar algun tipus de falta d'ortografia en algun dels 3 idiomes però, això em requerirà molt de temps i em serà difícil de realitzar-ho a la perfecció. Disculpeu també que no tradueixi les tasques i els vídeos als 3 idiomes i doncs em requeriria una implicació que no sé si podré complir. Si algú té algun dubte estaré encantat de resoldre-li mitjançant el meu correu ernestbirmingham@gmail.com.
Així doncs, amb moltes ganes, dono aquest bloc per començat, on intentaré penjar mínim una entrada setmanal i on sou benvinguts a opinar o demanar-me qualsevol cosa.

PD: Per últim agrair a tota la gent que m'ha guarnit de coneixements i tasques, moltes de les quals les he après d'ells, sobretot al Cani, a l'Óscar, al Xavi i al Ferran. Gràcies per ser tant bons, saber-ne tant i compartir els vostres coneixements amb mi.

 


I always wanted to create a blog to talk about futsal and share my knowledge and materials that I've been developing during my life in this sport and I think that is the best moment to do it. Now that I'm in Birmingham this will help me to keep in touch with this little world, at least by the internet.
My intention is to share specific physical exercices about futsal, making his explanation, presenting the exercise, and a video of the exercise. I think that there aren't many contents like that in the net, and less for free, so that's why I decided to share the work that I've been doing the last years. Beside sometimes I'll explain my experience in Birmingham, coaching Birmingham 1st team at the 1st England division, trying to explain, how is futsal different in England, their way of playing, their organization, their commitment towards this sport, not really known by the english.
Although, I think that before getting started, I should introduce myself, because some people won't known me.
My name is Ernest Cardona I'm 25 and I was born in Barcelona. Nowadays I'm living in Birmingham (UK) and I'm coaching Birmingham Futsal Club 1st Team, playing at the England Top Division. The last 9 years I've been coaching and being a physical trainer at the different young teams at AE Les Corts UBAE, one of the most important youth academies in Spain, with more than 500 boys and girls playing futsal in the club. I've had the chance to train great players,  win a Catalan league and play an Spanish Championship. As a player I've played in Les Corts, Corbera FC, FC Barcelona and Hospitalet Bellsport, playing some years in national leagues.
I have the 2n level of Futsal Coaching (FCF), I have a degree in Sports and Physical Activity in INEFC Barcelona and a Master as a PE Teacher and a Master about Business and Administration in Sports.
At first I was thinking into write this blog in catalan that is my mother tongue, and in this language you will find the exercices and the videos. Beside, I'll try to translate it as well in to English because I'm living here and trying to share my blog with more people, and finally, I'd like to translate to spanish also trying to arrive to more people.
Sorry for my spelling mistakes if there's any in the 3 languages, but this will take me a lot of time and will be difficult for me to do it perfectly. I apologize as well because I'll just put the exercices and videos in catalan, because will be a lot of work. If somebody has any doubt I'll be happy to help you If you send me an email at ernestbirmingham@gmail.com.
So, this blog has been started , and I'll try to put some new information once a week at least and you can add comments or ask me for any kind of thing.

PS: I'd like to thank all the people that has taught and helped me, especially to Cani, Oscar, Xavi and Ferran. Thanks for being as good are you are, know a lot and share your knowledge with me.



Hace mucho tiempo que quería crear este bloc para hablar de futsal y compartir mis conocimientos y materiales que he ido desarrollando a lo largo de mi etapa en este deporte y creo que no había un mejor momento para hacerlo que éste. Ahora que estoy en Birmingham, me permitirá mantener el contacto con mucha gente de este pequeño mundo ni que sea mediante internet.
Mi intención es compartir ejercicios físicos específicos del futbol sala, haciendo su explicación, presentando su ficha de entrenamiento, así como su vídeo explicativo. Creo que no hay demasiadas publicaciones de este estilo en la red en este aspecto y menos de forma gratuita y es por eso que he querido compartir el trabajo que he estado realizando últimamente. A parte, aprovecharé para narrar mi experiencia en Birmingham entrenando el primer equipo en la primera división inglesa de vez en cuando, explicando como es de distinto el futsal aquí, tanto su juego, como su organización, como el compromiso de la gente hacia este deporte poco conocido por los ingleses
Aun así, creo que antes de empezar con la publicación de contenidos, debería de presentarme ya que hará gente que me conozca, pero otros que seguro que no.
Me llamo Ernest Cardona tengo 25 años y nací en Barcelona. Actualmente estoy viviendo en Birmingham (UK) y estoy entrenando al 1r equipo del Birmingham Futsal Club, que juega en la Primera División Inglesa. En los últimos 9 años he estado ejerciendo de entrenador y de preparador físico en las diferentes categorías inferiores de AE Les Corts UBAE, una de las entidades de referencia del futbol sala base a nivel español, con más de 500 niños y niñas practicando futsal en la entidad. He tenido la oportunidad de entrenar a grandes jugadores, de conseguir un campeonato de Catalunya y poder disputar un campeonato de España, además de conocer a grandes personas y amigos. Como jugador, he tenido la suerte de jugar en Les Corts, en el mismo club donde he entrenado, así como en clubes como Corbera FC, FC Barcelona y Hospitalet Bellsport, jugando varios años en categorías nacionales
Tengo el 2º nivel de entrenador de futbol sala (FCF), soy licenciado en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte en el INEFC de Barcelona y tengo un Máster en Educación Secundaria y un Máster en Dirección de Empresas del Deporte.
Mi idea inicial es realizar este blog en catalán que es mi lengua materna y con la que me expreso siempre, y en la que podréis encontrar los diferentes ejercicios y vídeos. Aparte, ya que estoy en UK intentaré traducir al inglés las diferentes publicaciones del blog, ya que así me servirá para practicar y me permitirá que este blog llegue a más gente. Por último, también intentaré traducirlo al castellano, lengua que domino a la perfección y que permitirá que la información que quiero compartir llegue a más gente.
Disculpad que pueda realizar algún tipo de falta de ortografía en alguno de los 3 idiomas, pero esto requerirá mucho tiempo y me será difícil realizarlo a la perfección. Disculpad también que no traduzca las tareas y los vídeos a los 3 idiomas, pues me requerirá una implicación que no sé si podré cumplir. Si alguien tiene alguna duda estaré encantado de aclarársela mediante mi correo ernestbirminghammail.com.

Así pues, con muchas ganas, doy este blog por empezado, donde intentaré colgar mínimo una entrada semanal y donde sois bienvenidos a opinar o pedirme cualquier cosa.

PD: Por último, agradecer a toda la gente que me ha llenado de conocimientos y tareas, muchas de las cuales he aprendido de ellos, sobretodo a Cani, Óscar, Xavi y Ferran. Gracias por ser tan buenos, saber tanto y compartir vuestros conocimientos conmigo.